ראש חודש ניסן- יוצאים לחופשי

ראש חודש ניסן – יוצאים לחופשי

רינה בן נר

"כי הנה הסתיו עבר, הגשם חלף הלך לו, הניצנים נראו בארץ"

(מגילת שיר השירים ב, יא'-יב')

חודש ניסן הוא החודש בו הניצנים מתחילים להיפתח שם החודש נשרש מהמילה 'ניצן', מה שמסמל את ההתחדשות והפריחה המתרחשת כעת בעונת האביב.

לכל תקופה יש תכונות מיוחדות משלו, חודש ניסן על פי  היהדות הוא הראשון בחודשי השנה. למרות שאת ראש השנה אנחנו חוגגים בחודש תשרי, ניסן הוא הראשון. כך שאם תמצאו בתורה פסוק שאומר "בחודש הראשון" (ויש הרבה פסוקים כאלה), דעו שהכוונה היא לחודש ניסן. ראשון משמעותו חופשי. מדוע? מפני שהחודש הראשון הוא הראשון ואין לפניו דבר שהוא תלוי בו, הוא מוביל, יש לו תכונה של ראש. הוא לבדו, הוא עצמאי. הראשון אינו נגרר ואינו חיקוי וזה העניין כאן. חודש ניסן נקרא גם חודש האביב, הכל פורח וחגיגי, הכוחות המכונסים הפנימיים פורצים החוצה. חודש זה הוא הזמן להתחדשות, להשתחררות ולעשייה טובה ומרובה.

חודש זה מסמל את השיחרור מעבדות. מעבדות לאחרים, מתלות באחרים. חשוב לציין כי אין המשמעות התרוקנות מתוכן ויצירת חלל של ריק, אלא שחרור מתוך מה שמנוגד למהות הפנימית שלנו. השחרור מאפשר את ההתמקדות והחזרה אל העצמי הפנימי האישי, הישראלי, חיבור לטבע ולנוף של ארצינו שהוא מגוון ומרגש במיוחד בעונה זו. אנו מדברים על שיחרור הנפש המסתכלת בהערצה על כל מה שיש לאחרים ומסתכלת על עצמה בביטול. שיחרור המאפשר להעיר את הבטחון העצמי שלנו, את הרוח והכוח הפנימי המצוי בתוכנו,  שיחרור המאפשר להשפיע ולגעת בסביבה שלנו ולהפוך אותה לטובה יותר.

את שיחרור זה אנו מכנים, רוח חרות, ואותה אנו מביאים בחודש זה.

האם גם אתם הרגשתם פעם ראשונים- חופשיים, שאתם לא תלויים בדבר, עצמאיים. שתפו מתי הרגשתם כך וכיצד זה הצמיח אתכם כבני אדם.

"..הניצנים נראו בארץ…" הניצנים שמופיעים על הצמחים והעצים הם כמונו וכמו החניכים שלנו שאנו מגלים גם את עצמינו וגם אותם לאורך השנה. שתפו ברגע שבו הרגשתם שאתם או מישהו מהחניכים שלכם כמו ניצנים הנפתחים אל העולם רגע לפני הפריחה.

 

באיזה אופן בעשייה החינוכית שלנו אנו יכולים לעודד את השחרור הפנימי המדובר ואת החיבור לטבע ולארץ?

רינה בן נר היא מנהלת הכשרה ,ליווי והדרכה במסלול החוות בתנועה החדשה אשת רוח ומעשה.

#חירות #התחדשות

יש לכם מאמר מעניין או כתבה שהכנתם? ואתם רוצים שנפרסם ?!

שתפו את המאמר: