ינואר 2, 2024

תיקון המידות באוכל

תיקון המידות באוכל

עינט קרמר

אנו חיים היום בחברה בה קל מאי פעם להשיג מזון – פשוט הולכים למרכז הקניות הקרוב למקום מגורינו וקונים כל אשר תאווה נפשנו. לצד הקלות ברכישת מוצרי המזון, ישנה הרחקה (מכוונת) בינינו ובין הידע על המחיר המוסרי, הסביבתי או החברתי של העלאת המזון על צלחתנו. מה אנו יודעים, למשל, על השכר של הפועלים שקטפו את פולי הקפה שאנו שותים בבוקר, על התנאים בהן חיות התרנגולות המספקות לנו את הביצים לחביתה, או את מספר הק"מ וכמות זיהום האוויר שנדרשה להובלת האגוזים החביבים עלינו לישראל?

התורה, דרך שלל הוראות הכשרות, מציגה לפנינו את התובנה כי אנו מושפעים מן האוכל שאנו אוכלים. מציאות ימינו מוסיפה כי אנו משפיעים על העולם בעזרת אותה בחירה ממש. למידת עומק של המצוות הקשורות לאכילה, בשילוב עם ידע אודות תעשיית המזון העכשווית, יאפשרו לנו לבחור כיצד לתקן עולם ובו בעת לעסוק בתיקון המידות.

מהו עיקר המסר של הקטע בעיניכם?

עד כמה אנחנו (החברה של היום) מודעים למקור המזון שאנו אוכלים?

אילו מעשים יכולים לקדם תיקון בנושא זה?

איזה מחיר תהיו מוכנים לשלם על מנת שתפיסת עולמכם תבוא לידי ביטוי בבחירות היום יומיות שלכם, כמו איזה תפריט אתם אוכלים?

עינט קרמר היא המנהלת החינוכית של השומר החדש ומייסדת הארגונים "טבע עברי" ו"שמיטה ישראלית".

#תיקון עולם #אחריות