השמירה הקטנה // חבורת הכותבים של השומר החדש
כשאנחנו מדברים על שמירה, אין מדובר רק בשמירה על שטח חקלאי מפני גנבים ומפגעים, אלא גם בשמירה על תוצר העבודה העברית עצמה. החקלאי משקיע את חייו בייצור מזון, ומסתכן שחלק גדול מן הייבול לא יקטף כלל, או יושחת בדרך לסוחר. פרנסתו ועבודתו נפגעות, והדבר מחליש את החקלאות הישראלית כולה, וגם מעלה את המחיר לצרכנים – שיבחרו לקנות את הירקות הזולים יותר, המיובאים.
תפקידנו לשמור גם על התוצר החקלאי, המזון, ולא רק על שטחי החקלאות.
[…]
אתגר בזבוז המזון בישראל
על-פי נתוני לקט ישראל והביטוח הלאומי, בזמן שמשפחה ישראלית ממוצעת משליכה לפח מזון בשווי 8,088 שקלים בשנה, כ-300 אלף משפחות בישראל סובלות מאי בטחון תזונתי. כלומר, אנו משליכים לפח ארוחות שחסרות בבתים אחרים – זהו פער קשה וכואב בחברה הישראלי, והוא דורש פתרון.
כשאנחנו זורקים מזון אנחנו משלמים על זה ביוקר כלכלית וסביבתית. מזון שמושלך הוא למעשה בזבוז של משאבים כמו מים, אנרגיה, קרקע ועוד. ובנוסף לכך, יש לזריקתו השלכות סביבתיות כמו זיהום אוויר, זיהום מי תהום, פסולת של אריזות וכו'.
חבורת הכותבים הינה קבוצה של אנשי חינוך מתוכניות השומר החדש
- מה הקשר בין שני הטקסטים?
- כיצד ניתן לשמור על המזון שלנו? ברמה הלאומית וברמה האישית?